Nederlander Van den Heuvel in technische staf Red Lions

ANP
De Nederlander Michel van den Heuvel krijgt een plaats in de technische staf van de Belgische hockeyploeg. Dat maakte de Belgische hockeybond (KBHB) vandaag bekend. Van den Heuvel vervolledigt de staf van de Nieuw-Zeelander Shane McLeod, die in oktober de Nederlander Jeroen Delmee opvolgde als bondscoach van de Red Lions.

"Van den Heuvel zal op consultancybasis samenwerken met Shane McLeod en diens assistent Philippe Goldberg. De Nederlander zal zijn ervaring ter beschikking stellen tijdens de olympische voorbereiding van onze Red Lions", klinkt het in een mededeling van de KBHB.

Van den Heuvel was in het verleden al actief als bondscoach van Nederland en Pakistan. Op dit moment is hij de hoofdcoach van de Nederlandse landskampioen Oranje Zwart, waar hij twee keer benoemd werd tot 'Coach van het Jaar'. Eind november zal de Nederlander de Red Lions vergezellen naar het Indische Raipur, waar van 27 november tot en met 6 december de finale van de World League plaatsvindt. De Belgische hockeymannen zullen het er in groep A opnemen tegen Australië, Groot-Brittannië en Canada.