Nederland houdt België uit finale op WK driebanden

Frédéric Caudron.
rv Frédéric Caudron.
Frédéric Caudron (UMB 2) en Eddy Merckx (UMB 8) zijn er op het wereldkampioenschap driebanden voor landenploegen in het Duitse Viersen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. De Nederlanders Dick Jaspers (UMB 1) en Raimond Burgman (UMB 129) waren met 40-37 te sterk in de halve finale.

Caudron en Merckx namen nochtans een schitterende start. Met twee reeksen van acht caramboles gingen de viervoudige wereldkampioenen (2012, 2013, 2014 en 2015) met een 20-7 voorsprong de pauze in. Na de spelhervatting sputterde de motor en waren het Jaspers en Burgman die de missers van de Belgen afstraften. 

Na een reeksje van vijf leken onze landgenoten alsnog naar winst af te stevenen maar het duo Jaspers en Burgman lukte een serie van twaalf waarmee ze in de achttiende beurt een 36-33 voorsprong namen. Caudron en Merckx kregen in de volgende vijf beurten nog enkele kansen, die ze echter niet optimaal konden verzilveren. Bij een 37-37 stand scoorden de Nederlanders drie caramboles voor de overwinning. 

In de andere halve finale staan de Turken Murat Naci Coglu (UMB 10) en Lüfti Cenet (UMB 25) tegenover de Zuid-Koreanen Cho Jae Ho (UMB 3) en Kim Haeng Jik (UMB 15). Zuid-Korea is de titelverdediger.

Uitslag halve finale:
Nederland - België 40-37 (1.538-1.423)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.