Zotter kan een driepunter moeilijk: ‘Dame’ Lillard zet Portland in lichterlaaie

De Portland Trail Blazers hebben in de play-offs van de NBA na een bijzondere ontknoping het vijfde duel met Oklahoma City Thunder gewonnen. De ploeg uit Oregon zag sterspeler Lillard opnieuw uitblinken en knokte zich in extremis naar een 118-115-zege. Daardoor werd de best-of-sevenserie beslist: 4-1.

Met nog twee seconden op de klok was het 115-115. Het duel leek uit te draaien op extra tijd, maar Damian Lillard bepaalde anders. Lillard besloot geen aanval op te zetten, maar voor eigen succes te gaan. Met een driepunter bezorgde hij de Trail Blazers de zege. ‘Dame’ is voorlopig dé man van de play-offs in de NBA, met geregeld bommen die hij van ver achter de driepuntlijn afvuurt. Dat hebben ze in Oklahoma meer dan ooit geweten.

Lillard werd vervolgens bedolven onder zijn ploeggenoten. De hoofdrol was sowieso al weggelegd voor Lillard, die in totaal liefst vijftig punten voor zijn rekening nam. Bij Oklahoma City Thunder was Paul George goed voor 36 punten.

AFP
AP

Toronto haalde het in de kwartfinales van Orlando met 115-96. Kawhi Leonard (27 punten) en Pascal Siakam (24 punten) blonken bij het Canadese team uit. Door de zege klom Toronto op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong.

Tegenstander in de halve finales is Philadelphia, dat het van Brooklyn haalde met 122-100. Joel Embiid loodste zijn team met 23 punten naar de zege. Philadelphia wint de ontmoeting met Brooklyn 4-1. In de andere halve finale in het oosten kijken Milwaukee en Boston mekaar in de ogen.

Denver Nuggets leidt tegen San Antonio Spurs met 3-2 na een 108-90-overwinning. De Nuggets verzekeren zich bij winst van het volgende duel van een ontmoeting met de Trail Blazers.

USA TODAY Sports
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.