Weergaloze Beal verliest met Washington, maar evenaart wel straffe statistiek van... Kobe Bryant

USA TODAY Sports
De Washington Wizards hebben gisteren net niet kunnen stunten tegen de Milwaukee Bucks, de autoritaire leider in de Eastern Conference. Washington dwong verlengingen af, maar moest toch het hoofd buigen: 134-137. Bradley Beal (55 punten) was opnieuw de grote man bij de Wizards. De tweevoudige All-star scoorde voor de tweede wedstrijd op rij meer dan 50 punten. De eerste speler die daarin slaagt sinds Kobe Bryant. 

Zondag was Beal (26) al outstanding op bezoek bij de Chicago Bulls. De shooting guard van de Wizards gooide 53 punten binnen, maar Washington verloor. Daarmee bereikte Beal wel een persoonlijk record. Tegen Milwaukee scherpte hij dat record nog wat aan. Hij scoorde er tegen de Bucks 55, maar het mocht opnieuw niet baten. Beal maakte 22 punten in het vierde kwart en scoorde er nog eens zeven in de extra tijd. 

(Lees verder onder de tweet)

Het is de eerste keer sinds 2007 dat iemand erin slaagt om twee wedstrijden op een rij meer dan 50 punten te scoren. In maart van dat jaar scoorde Kobe Bryant maar liefst vier wedstrijden naeen meer dan 50 punten, waarvan zelfs twee keer meer dan 60. Beal slaagde in z’n kunstje net op de avond dat ‘The Black Mamba’ herdacht werd in het Staples Center in Los Angeles. 

Soeverein Milwaukee

Bij de bezoekers werd Khris Middleton met 40 punten topschutter. Antetokounmpo eindigde met 22 punten (plus 14 rebounds). Milwaukee (49-8) verstevigde zijn leidersplaats in de Eastern Conference, waar Washington (20-36) als negende voorlopig net naast de play-offs grijpt.

Philadelphia, nummer vijf in de stand, behaalde een 129-112 zege tegen staartploeg Atlanta. De Kameroense vedette van de 76ers Joel Embiid lukte met 49 punten (plus 14 rbs) ook al een persoonlijk record.

Khris Middleton.
AP Khris Middleton.
Joel Embiid viert z'n nieuw persoonlijk record met een dansje.
AP Joel Embiid viert z'n nieuw persoonlijk record met een dansje.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.