VIDEO. San Antonio klopt Denver en dwingt beslissend duel af - Celtics rouwen om heengaan voormalig topschutter Havlicek

USA TODAY Sports
Er komt een zevende en beslissende wedstrijd tussen San Antonio en Denver in de eerste ronde van de play-offs in de NBA. De Spurs haalden het vannacht (Belgische tijd) voor eigen publiek met 120-103 en zetten de tussenstand daarmee op 3-3.

LaMarcus Aldridge (26 punten, 10 rebounds) en DeMar DeRozan (25 ptn) leidden de Texanen naar de broodnodige zege in hun AT&T Center, waar ruim 18.000 basketfans opdaagden. Bij de bezoekers kende Nikola Jokic een topavond maar de 43 punten (plus 12 rebounds en 9 assists) van de Servische All Star volstonden niet om de nederlaag af te wenden.

Morgen wordt het zevende duel gespeeld. De Nuggets hebben dan het thuisvoordeel. De winnaar neemt het in de halve finales van de Western Conference op tegen Portland. De Trail Blazers zetten in de eerste ronde Oklahoma City opzij met 4-1.

Boston rouwt om topschutter aller tijden John Havlicek

Basketlegende John “Hondo” Havlicek is op 79-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan met Tsjechische roots veroverde acht titels met de Boston Celtics en is de topschutter aller tijden van de recordkampioen uit de NBA.

“Het is met veel droefheid dat we het overlijden van Celticslegende en Hall of Fame-lid John Havlicek hebben vernomen. Hij is op 79-jarige leeftijd vredig heengegaan”, meldde de club. “John was een grote kampioen en we rouwen met zijn familie, vrienden en fans om dit verlies. We zijn dankbaar voor de vreugde en de inspiratie die hij ons heeft bezorgd.”

Havlicek leed al enkele jaren aan Parkinson. Hij blies zijn laatste adem uit in zijn woonplaats Jupiter in Florida. Havlicek speelde zijn hele carrière, tussen 1962 en 1978, voor Boston. Met acht NBA-titels moet hij alleen zijn ploeggenoten Bill Russell (elf titels) en Sam Jones (tien titels) laten voorgaan. Havlicek, die geen enkele finale verloor, maakte in totaal 26.395 punten en is daarmee de topschutter aller tijden van de Celtics. Dertien keer werd hij geselecteerd voor het All Star Game. Na zijn carrière koos Havlicek niet voor het trainerschap. Dankzij een aantal lucratieve investeringen in de horeca kon hij genieten van een zorgeloos pensioen.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.