VIDEO. LA Lakers troeft Golden State af, maar blessure LeBron James is domper

LeBron James.
AFP LeBron James.
Los Angeles Lakers heeft vannacht in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) een ruime 127-101 zege behaald tegen Golden State. Valse noot was wel de blessure van superster LeBron James.

Kyle Kuzma (19 punten) en Ivica Zubac (18 punten) waren in het winnende kamp de grote uitblinkers. James was goed voor zeventien punten en dertien rebounds, maar moest in het derde kwart met een blessure naar de kant. Na een duel met Draymond Green leek hij last te hebben aan de adductoren, waarna hij de strijd staakte. De Lakers bevestigden nadien dat James af te rekenen kreeg met een pijnlijke linkerlies, en wacht op verder onderzoek.

"Ik panikeer nooit na dit soort van blessures", reageerde 'King James' nadien bij televisiezender ESPN. "Ik heb wellicht iets verrokken, en kon alweer wandelen naar de kleedkamer. Ik probeerde wat te stretchen, maar dat verliep moeilijk. Positief is wel dat de spier niet geraakt is." Golden State (23 overwinningen - 12 nederlagen) behoudt ondanks de nederlaag de tweede plek in het westen. De Lakers (20 overwinningen - 14 nederlagen) staan vierde.

Kyrie Irving was met veertig punten het speerpunt van Boston, dat Philadelphia na verlengingen klopte met 121-114. Houston versloeg Oklahoma City (113-109) en Utah toonde zich sterker dan Portland (117-96). Milwaukee pakte tot slot tegen New York (95-109) de volle buit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.