VIDEO. James Harden leidt Houston naar krappe winst tegen Toronto: “Statistieken interesseren me niet”

James Harden (l) en ploegmaat Kenneth Faried.
AP James Harden (l) en ploegmaat Kenneth Faried.
Houston heeft vannacht in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) Toronto geklopt met 121-119. Milwaukee, leider in het oosten, kende geen problemen met Charlotte (108-99). 

James Harden was bij Houston andermaal de grote uitblinker, met 35 punten. Dat is, enkele dagen na zijn record van 61 punten tegen New York, geen buitenaardse prestatie. Maar de 29-jarige Amerikaan schrijft toch weer geschiedenis, met nu al de 22e wedstrijd op rij met minstens dertig punten. Alleen de legendarische Wilt Chamberlain deed in het begin van de jaren 1960 beter. "Maar statistieken en records interesseren me niet echt", reageerde Harden. "Ik doe gewoon al het mogelijke om met mijn team te winnen.” 

Houston staat met 28 zeges tegen twintig nederlagen op de vijfde plaats in het westen. Toronto (36 zeges / 15 nederlagen) houdt ondanks twee verliezen op rij zijn tweede stek in het oosten vast.  

Milwaukee (35 zeges / 12 nederlagen) staat in die Eastern Conference nog steeds aan kop. De Bucks domineerden Charlotte met 108-99. De Griek Giannis Antetokounmpo had een groot aandeel in de zege met 34 punten en veertien rebounds. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.