VIDEO. James Harden houdt straffe reeks in stand ondanks schouderblessure

USA TODAY Sports

James Harden heeft zijn opmerkelijke reeks van wedstrijden met 30 punten of meer opgevoerd naar 30 stuks. De vedette van Houston Rockets scoorde 31 punten in het duel tegen Dallas Mavericks en droeg daarmee bij tot de 120-104-zege van zijn team. Harden had wel een moeilijke avond. Hij had last van een schouderblessure en het scoren viel hem beduidend minder makkelijk dan in andere wedstrijden. Met minder dan drie minuten op de klok stonden ‘pas’ 20 punten achter zijn naam. Harden pepte zich op voor een slotoffensief en met een rake driepunter in de slotminuut tilde hij zijn score nog net boven de 30 punten uit.

Alleen de legendarische Wilt Chamberlain deed met 65 partijen op rij met minstens 30 punten beter. “Het is een eer om in een lijstje te staan met Chamberlain”, reageerde Harden. “Hij behoort tot de grootsten die ooit een basketbal aangeraakt hebben. De weg naar zijn record is nog lang, maar dit is een begin. Ik moet gewoon proberen om deze reeks verder te zetten.”

Paul George was de grote uitblinker bij Oklahoma City Thunder, dat met 120-111 won van Portland Trail Blazers. George noteerde niet alleen 47 punten, maar ook nog eens 12 rebounds en 10 assists.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.