VIDEO. Golden State wint ook tweede duel tegen Portland in finale Western Conference

AFP
Regerend NBA-kampioen Golden State heeft een 2-0 voorsprong genomen tegen Portland in de finale van de Western Conference. De Warriors wonnen met 114-111 van de Trail Blazers.

Het kampioenenteam uit het Californische Oakland had de eerste partij eenvoudig met 116-94 gewonnen. De Trail Blazers verkochten hun vel in de tweede finale veel duurder. Bij de rust moest Golden State een achterstand van 15 punten ophalen. Onder impuls van sterkhouders Stephen Curry (37 punten, 8 rebounds en assists) en Klay Thompson (24 punten) trok de thuisploeg de scheve situatie alsnog recht.

Portland - met Stephen Curry’s broer Seth in de rangen - heeft nu twee thuiswedstrijden (zaterdag en maandag) om iets aan de achterstand te doen. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. Daarin wacht de winnaar uit de Eastern Conference. Milwaukee, de beste ploeg uit de reguliere competitie, won de eerste wedstrijd tegen Toronto met 108-100.

EPA
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.