VIDEO. Golden State vernedert Charlotte in NBA - Atlanta klopt leider met buzzer beater

USA TODAY Sports
Golden State heeft in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) Charlotte een fikse oplawaai verkocht. De Warriors haalden het met 137-90.

Stephen Curry en Klay Thompson blonken bij Golden State uit, met respectievelijk 25 en 24 punten. Hun teamgenoot Quinn Cook nam 21 punten voor zijn rekening.
Golden State (52 overwinningen / 24 nederlagen) behoudt in het westen zijn eerste stek, voor Denver (51/25). 

De Nuggets gingen de boot in tegen Washington met 95-90. Nikola Jokic was bij Denver goed voor 23 punten, maar die volstonden dus niet. Troy Brown Jr speelde zich bij Washington met 24 punten in de kijker.

Milwaukee, de leider in het oosten die het moest stellen zonder speerpunt Giannis Antetokounmpo (enkel), diende zijn meerdere te erkennen in Atlanta (136-135, n.v.). Atlanta haalde het na een 'buzzer beater' van rookie Trae Young.

Strijd om laatste PO-plaatsen in Eastern Conference blijft spannend

De vijf basketteams die in de Eastern Conference mikken op de laatste drie plaatsen in de nacompetitie, hebben niet kunnen winnen. Detroit Pistons, Brooklyn Nets en Miami Heat staan nu nog in de top acht, maar Orlando Magic en Charlotte Hornets moeten hun PO-droom nog niet opbergen. Detroit ging met 111-102 de boot in tegen Indiana, dat zelf al zeker is van een PO-ticket. Brooklyn kon geen vuist vormen tegen Milwaukee. Giannis Antetokounmpo leidde zijn team met 28 punten en elf rebounds naar een 131-121 zege. Miami Heat moest buigen voor Boston Celtics (110-105), terwijl Orlando met 121-109 in het stof beet tegen Toronto. Charlotte kon, na een 111-102 nederlaag tegen Utah, niet profiteren. In de Western Conference zijn de acht deelnemers aan de nacompetitie al bekend.

AP
USA TODAY Sports
USA TODAY SportsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.