VIDEO. Golden State komt na nipte zege mee aan de leiding, Houston blijft op de sukkel

Kevin Durant
EPA Kevin Durant
Golden State heeft vannacht in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) een wel heel nipte 117-116 zege behaald tegen Sacramento. Dankzij de overwinning komen de Warriors in de Western Conference wel mee aan kop.

Golden State moest het nog altijd zonder speerpunt Stephen Curry stellen, die out is. Kevin Durant was de uitblinker met 44 punten, zijn record dit seizoen. Klay Thompson was goed voor 31 punten en zorgde vijf seconden voor tijd voor de winnende treffer. Voor de Warriors, die in het westen met LA Clippers en Memphis mee aan de leiding komen, was het de tweede zege in twee dagen. Op vrijdag werd Portland met 125-97 ingeblikt. Dat was de eerste overwinning na een reeks van vier nederlagen.

Houston blijft op de sukkel. Vannacht verloor het tegen Cleveland (117-108), kelderploeg in de Eastern Conference. James Harden nam voor Houston veertig punten voor zijn rekening, maar dat mocht dus niet baten. Aan de overzijde leidde ‘rookie’ Collin Sexton zijn team met 29 punten naar de zege. Houston staat met negen zeges en evenveel nederlagen in de middenmoot. Cleveland (4 zeges, 14 nederlagen) houdt Atlanta achter zich op de veertiende stek. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.