VIDEO. Embiid, Jokic en Towns schrijven NBA-geschiedenis met indrukwekkende statistieken

AP
Joel Embiid, Nikola Jokic en Karl-Anthony Towns hebben vannacht indruk gemaakt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). Alle drie lukten ze meer dan 35 punten en 15 rebounds, al wist enkel Embiid met Philadelphia een zege te boeken.

Embiid droeg met 42 punten en 18 rebounds bij aan de overwinning van de Sixers tegen de Charlotte Hornets, die wel pas na een verlenging met 133-132 het hoofd moesten buigen. Het is al de zevende opeenvolgende thuiszege voor Philadelphia.

Ook Jokic (37 ptn, 21 rbds) liet indrukwekkende statistieken optekenen, maar zijn Denver ging thuis wel met 110-112 onderuit tegen Brooklyn. Towns verloor eveneens met Minnesota op het parket van Sacramento (121-110), ondanks zijn 39 punten en 19 rebounds. Embiid, Jokic en Towns schreven dankzij hun prestaties NBA-geschiedenis. Het is immers van 1992 geleden dat drie spelers op dezelfde speeldag meer dan 35 punten en 15 rebounds realiseerden. Dat waren toen Charles Barkley, Dominique Wilkins en Tom Gugliotta.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.