Toronto wint Game 1 tegen Warriors dankzij beresterke Siakam

Een knalprestatie van Pascal Siakam loodste Toronto voorbij Golden State. One down, three to go.

Raptormania in Canada. De Scotiabank Arena volledig uitverkocht, een hele stad in trance. Voor het eerst staan de Toronto Raptors in de NBA Finals. Tegen topfavoriet Golden State - zij gaan voor een derde titel op rij, staan in hun vijfde Finals op rij. Niets van te merken vannacht. Toronto begon sterk, behield zijn niveau en klopte de Warriors (118-109). Niet evident, Golden State heeft een patent om Game 1 te winnen in de Finals. Het lukte hen de laatste vier keer. De tegenstander meteen onder druk zetten. Dit jaar niet, dus.

Grote smaakmaker bij de Raptors was Pascal Siakam. Hij was goed voor 32 punten (14/17 FG), 8 rebounds en 5 assists. Kawhi Leonard voor één keer in de schaduw. “We deden wat we moesten doen”, lachte Siakam achteraf. “Hij was briljant”, zei Warriors-coach Steve Kerr. Straffe prestatie van de Kameroener. Hij maakte zijn debuut in de Finals en is de eerste die daarin 30 punten, 8 rebounds en minstens 5 assists lukt sinds ene Michael Jordan in 1991. Toronto in vuur en vlam. Zondag staat in Canada Game 2 op het programma. Bij Golden State blijven ze rustig na de nederlaag van vannacht. “We zullen antwoorden als de kampioenen die we zijn”, aldus Klay Thompson.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.