Steve Nash wordt raadgever bij kampioen Golden State

Nash is de nieuwe raadgever van NBA-kampioen Golden State Warriors
PHOTO_NEWS Nash is de nieuwe raadgever van NBA-kampioen Golden State Warriors
De voormalige Canadese topspeler Steve Nash krijgt een rol in de technische staf van NBA-kampioen Golden State. De tweevoudige MVP wordt door de Warriors ingeschakeld als raadgever, zo maakte het Californische team bekend.

Nash zette in maart op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn indrukwekkende carrière. Hij was spelmaker bij onder meer Phoenix (1996-98 en 2004-12), Dallas (1998-2004) en de Lakers (2012-15) en werd in 2005 en 2006 verkozen tot beste speler (MVP) in de NBA. De laatste twee seizoenen uit zijn actieve carrière speelde hij amper vijftien wedstrijden door aanhoudend blessureleed.

"Steve Nash is een van de beste spelmakers in de geschiedenis van de NBA en we zijn erg blij dat hij onze technische staf vervoegt", zegt Warriors-coach Steve Kerr, die al met Nash samenwerkte toen hij Phoenix trainde. "Als speler stelde hij altijd het ploegbelang voorop. Dat is ook waar wij in deze groep op hameren. We hebben dezelfde opvatting over basketbal. Ik kijk uit naar zijn werk met de spelers."

Golden State kroonde zich afgelopen seizoen voor de vierde keer in de clubgeschiedenis tot NBA-kampioen na winst in de finale tegen Cleveland. Stephen Curry is dé vedette van het team.