Spurs zetten series tegen Trail Blazers op 3-0

AP
De basketballers van de San Antonio Spurs zijn goed op weg om zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de finale van de Western Conference in de NBA. De ploeg met sterspeler Tony Parker won zaterdag ook het derde duel in de halve finale van Portland Trail Blazers. In Portland werd het 103-118 voor de bezoekers uit San Antonio.

Dankzij de zege kwamen de Spurs in de best-of-sevenseries op een 3-0-voorsprong. Parker was goed voor 29 punten. Het vierde duel wordt maandag wederom in Portland gespeeld. Als de Spurs dan weer winnen zijn ze opnieuw verzekerd van de eindstrijd in de Western Conference.

De Spurs verloren de finale van de Western Conference 2 jaar geleden van Oklahoma City Thunder. In 2013 revancheerde de ploeg zich door de titel van de Western Conference wel te pakken, ten koste van Memphis Grizzlies. De strijd met Miami Heat om de algemene NBA-titel die volgde werd daarna verloren.

Een herhaling van die NBA-finale is nog steeds mogelijk, al verloor Heat zaterdag wel het derde duel in de halve finale van de play-offs in de Eastern Conference. Brooklyn Nets was in eigen huis met 104-90 te sterk voor de regerende kampioen. De stand in de best-of-sevenseries kwam daarmee op 2-1, nog steeds in het voordeel van Heat.

AFP
AFP
GETTY
EPA
EPA
EPA

Uitslagen van de zaterdag gespeelde wedstrijden in de tweede ronde van de play-offs in de NBA (best-of-seven):
. Eastern Conference
Brooklyn - Miami 104-90
(Miami leidt met 2-1)

. Western Conference
Portland - San Antonio 103-118
(San Antonio leidt met 3-0)

- programma van zondag -
. Western Conference
LA Clippers - Oklahoma City
(Oklahoma City leidt met 2-1)

. Eastern Conference
Washington - Indiana
(Indiana leidt met 2-1)