Spurs vernederen Mavericks dankzij wervelende Kawhi Leonard

AP
In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft San Antonio Spurs gisteren een grote overwinning behaald tegen Dallas Mavericks. De koploper van de Zuidwest-divisie kleineerde de thuisploeg in de uitverkochte American Airlines Center met 90-116. De Spurs hadden deze ruime overwinning vooral te danken aan Kawhi Leonard. Hij werd topscorer in het Texaanse duel met 23 punten.

De ploeg uit San Antonio die aardig op dreef is, boekte al de 42e zege van het seizoen en overigens de 34e overwinning voor de Spurs met een verschil in dubbele cijfers. De Mavericks daarentegen incasseerden de derde nederlaag op rij en het 25e verlies in totaal.

Boston Celtics zegevierde op sensationele wijze bij Cleveland Cavaliers. Het spektakelstuk eindigde op 103-104. Met amper 18 seconden op de klok keken de bezoekers nog tegen een achterstand van vijf punten aan, maar Avery Bradley maakte de beslissende driepunter in de slotseconde. "Ik wist meteen dat mijn laatste schot goed was. Dat was een heerlijk gevoel", aldus de matchwinnaar.