Sluiten van trainingscomplex Denver Nuggets werpt schaduw over herstart NBA: “Op campus Disney moet het veiliger”

Nikola Jokic.
EPA Nikola Jokic.
Basketbalclub Denver Nuggets heeft de deuren van het eigen trainingscomplex gesloten. De NBA-club nam die maatregel omdat twee personen van de selectie besmet zijn geraakt met het coronavirus. Een nieuwe dreun voor een mogelijke herstart in de NBA, voorzitter Adam Silver waakt over de situatie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Denver Nuggets houdt de namen van het duo om privacyredenen nog geheim. De club testte zaterdag 35 spelers, trainers en andere leden van de technische staf. Michael Malone raakte in maart al besmet met het coronavirus. Center Nikola Jokic mag Servië niet uit na een positieve test.

Vorige week testten zestien spelers van verschillende clubs uit de NBA positief. Alle ploegen uit de belangrijkste basketbalcompetitie van Amerika willen op 7 juli richting Florida reizen. Op het terrein van Disney World moet het seizoen vanaf 30 juli worden hervat. 

Of dat plan na de verschillende positieve tests in het water dreigt te vallen? NBA-voorzitter Adam Silver blijft voorzichtig positief. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat het op de campus van Disney veiliger zal zijn omdat we er werkelijk iedereen aan verplichte tests kunnen onderwerpen”, zegt hij bij ESPN. “Maar als we het ook dan niet volledig onder controle krijgen, moeten we ons vragen stellen en durven te stoppen. Je kan niet weglopen van het virus. Het wordt ook belangrijk dat we begrijpen hoe de NBA-gemeenschap zo makkelijk geïnfecteerd raakt.”  

Voor Denver Nuggets staat er op 1 augustus een duel met Miami Heat op het programma. Denver is de huidige nummer 3 van de Western Conference, achter LA Lakers en LA Clippers.

Lees ook:

Geen finals in Disney World? Irving houdt conference call met 87 collega’s om herstart NBA te boycotten

Opnieuw twee NBA-spelers besmet met coronavirus

Jokic op 11 juni samen met Novak Djokovic in Belgrado.
Photo News Jokic op 11 juni samen met Novak Djokovic in Belgrado.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.