Paul George schittert bij Oklahoma City, ook Curry en James scoren vlot

Paul George maakte 47 punten en deelde 15 rebounds uit.
AP Paul George maakte 47 punten en deelde 15 rebounds uit.

Paul George was woensdagavond dé uitblinker bij Oklahoma City in de NBA. Op het terrein van de Brooklyn Nets maakte hij 47 punten en deelde 15 rebounds uit. De Thunder haalden het met 112-114 dankzij een indrukwekkend vierde kwart. De bezoekers maakten daarin een achterstand van 18 punten goed, met dank aan George. Die was in het slotkwart goed voor 25 punten. Ook zijn teamgenoot Russell Westbrook was op de afspraak. Hij tekende met 21 punten, 17 assists en 15 rebounds voor de 108ste triple double uit zijn carrière. Daarmee laat Westbrook Jason Kidd achter zich. Alleen Oscar Robertson (181 triple doubles) en Magic Johnson (138) gaan hem nog voor op de eeuwige ranglijst.

Oklahoma City behaalde zijn zestiende overwinning van het seizoen (tegen zeven nederlagen). Alleen Denver (17-7) doet beter in de Western Conference. De Nuggets wonnen, onder aanvoering van Jamal Murray (31 ptn), met 118-124 na extra tijd in Orlando.

Kampioen Golden State staat voorlopig vierde in het westen. De Warriors behaalden een vlotte 105-129-zege in Cleveland. Stephen Curry kwam, dankzij onder meer negen driepunters, uit op 42 punten. Kevin Durant greep net naast een triple double (25 punten, 10 rebounds, 9 assists). De LA Lakers zijn de nummer vijf in de Western Conference. De Californiërs versloegen voor eigen publiek San Antonio met 121-113. LeBron James was goed voor 42 punten, waarvan 20 in het laatste kwart.

In de Eastern Conference verstevigde Toronto (21-5) zijn leidersplaats. De Raptors waren met 113-102 te sterk voor Philadelphia, nummer drie in het klassement. Kawhi Leonard maakte 36 punten voor de Canadezen, twee minder dan bezoeker Jimmy Butler.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.