Opnieuw twee NBA-spelers besmet met coronavirus

Spencer Dinwiddie van de Brooklyn Nets probeert te scoren.
AP Spencer Dinwiddie van de Brooklyn Nets probeert te scoren.
Er hebben opnieuw twee spelers positief getest op het coronavirus in de NBA. DeAndre Jordan en Spencer Dinwiddie, beiden actief bij de Brooklyn Nets, deelden het nieuws gisteravond mee. De NBA zelf communiceerde vorig weekend dat zestien spelers een positieve coronatest hadden afgelegd, op een totaal van 302 afgelegde testen, zonder de identiteit van de spelers bekend te maken.

Vorige week raakten echter toch al de identiteit van verschillende besmette spelers bekend. Malcolm Brogdon (Indiana Pacers), Jabari Parker en Alex Len (beiden Sacramento Kings) bevestigden hun positieve test. De Serviër Nikola Jokic, sterspeler van de Denver Nuggets, liep het virus ook op. Hij verblijft momenteel in Servië en mag pas na twee negatieve testen terugkeren naar Colorado, waar hij nogmaals getest zal worden.

Het NBA-seizoen werd in maart onderbroken door de coronacrisis. Het is de bedoeling dat 22 teams naar Disney World in Orlando (Florida) afzakken om daar vanaf eind juli het seizoen uit te spelen. De voorbije week stegen de coronacijfers in Florida overigens opnieuw snel.

Jordan maakte op Twitter al bekend het seizoen niet te zullen starten aan de NBA op 30 juli in Orlando. Dinwiddie gaf eveneens aan te vrezen de NBA-start te zullen missen. Hij gaf bij The Athletic aan symptomen als koorts en pijn in de borst te voelen. Voor Brooklyn is het verlies van hun twee spelers groot. Eerder besloot ook Wilson Chandler al bij zijn familie in Florida te blijven. Hun ambities om de play-offs te spelen slonken plots fors. Brooklyn staat momenteel zevende in de Eastern Conference.

Jordan, een 31-jarige center, was tot dusver goed voor gemiddeld 8,3 punten en 10 rebounds per wedstrijd. De 27-jarige Dinwiddie, een point guard die ook als spelverdeler uit de voeten kan, kende een topseizoen met gemiddeld 25,7 punten - met uitschieters tot 41 en 39 punten -, 3,4 rebounds en 7,1 assists.

Voor Jordan en Dinwiddie liepen medio maart al vier andere Brooklyn-spelers het virus op, waaronder sterspeler Kevin Durant.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.