Oklahoma City op één zege van Conference Final

Russell Westbrook.
EPA Russell Westbrook.
Oklahoma City heeft in de play-offs van de NBA een stap gezet naar de finale van de Western Conference. OKC haalde het in duel vijf in de tweede ronde met 91-95 op het veld van San Antonio, komt in de serie op een 3-2 voorsprong en heeft nog één zege nodig om de Conference Final te bereiken.

Grote bezieler van de overwinning was Russel Westbrook, hij was goed voor 35 punten, elf assists en negen rebounds. Ploegmaat Kevin Durant voegde daar 23 punten aan toe, 'Thunder' kan de klus morgen op eigen veld klaren in duel zes.

San Antonio, dat vier minuten voor het einde nog zes punten voorsprong telde (88-82), leed een tweede thuisnederlaag in de serie tegen OKC. Topschutter bij de Spurs werd Kahwi Leonard (26). Tim Duncan en Tony Parker kwamen niet verder dan respectievelijk vijf en negen punten.

De winnaar van de serie komt in de Conference Final uit tegen titelverdediger Golden State of Portland. De Warriors leiden met 3-1 en kunnen woensdag in duel vijf de beslissing forceren.

AP
EPA
AFP

Uitslag van een dinsdag gespeelde wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs in de NBA (gespeeld naar best-of-seven):
. Western Conference:

San Antonio - Oklahoma City 91-95
(Oklahoma City leidt met 3-2)

Programma van woensdag:
. Eastern Conference:

Toronto - Miami
(Het staat 2-2)

. Western Conference:

Golden State - Portland
(Golden State leidt met 3-1)

EPA