Niet voor gevoelige kijkers: Boston ziet sterspeler met vreselijke blessure uitvallen

ap
De Cleveland Cavaliers zijn het nieuwe seizoen in de NBA begonnen met een krappe zege op Boston Celtics: 102-99. Vedette LeBron James drukte meteen zijn stempel op het duel met 29 punten, 16 rebounds en 9 assists. Een start in mineur voor Boston, dat ook nog eens nieuwe aanwinst Gordon Hayward met een enkelbreuk zag uitvallen.

Voor Kyrie Irving was het een lastige wedstrijd. Hij stapte afgelopen zomer over van de Cavaliers naar de Celtics en merkte dat de fans hem dat niet in dank hebben afgenomen. Ze floten hem uit bij ieder balcontact. Irving hield niettemin zijn nieuwe team goed in de wedstrijd met 22 punten en 10 assists.

De ploeg uit Boston raakte in het eerste kwart wel een van zijn sterspelers kwijt. Gordon Hayward landde na een luchtduel met James verkeerd op zijn voet en brak zijn enkel. Hij bleef met een compleet verwrongen gewricht liggen op de vloer. Een operatie en maandenlang herstel zijn het vooruitzicht voor Hayward, die deze zomer een vierjarig contract ter waarde van 128 miljoen dollar tekende.

Golden State verliest
Kampioen Golden State Warriors liep in zijn openingswedstrijd tegen een pijnlijke thuisnederlaag aan, zij het een nipte. Houston Rockets won met slechts één punt verschil: 121-122. De Warriors leidden tot diep in het vierde kwart, maar gaven de wedstrijd in de slotminuten uit handen. Twee rake vrije worpen van PJ Tucker bezegelden het lot van Golden State. James Harden was topschutter bij de Rockets met 27 punten. Nick Young kwam tot een score van 23 punten voor de Warriors.

photo_news

NBA-sterren reageren op blessure
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels