NBA-team Sacramento start onderzoek tegen kersvers coach Walton

Luke Walton
AFP Luke Walton
De Sacramento Kings hebben in samenwerking met de NBA een onderzoek geopend tegen Luke Walton. Die werd op 15 april aangesteld als nieuwe coach van de Californische club, enkele dagen na zijn ontslag bij de LA Lakers. Walton wordt beschuldigd van aanranding van een journaliste in 2014. 

Eerder deze week maakte Kelli Tenant bekend dat ze vijf jaar geleden door Walton in een hotelkamer werd aangevallen. Hij werd er verwacht om haar te helpen bij het schrijven van een boek maar zou de journaliste onder meer in de nek en op de borst hebben gekust. "Ik dacht dat hij me ging verkrachten", stelde Tennant, die nu pas het stilzwijgen doorbrak omdat ze op het moment van de feiten slechts 25 was en haar carrièrekansen niet wilde hypothekeren.

Walton, in 2014 assistentcoach bij Golden State, ontkende de beschuldigingen en omschreef Tennant als "een opportuniste, geen slachtoffer". Op hun website laten de Kings weten de beschuldigingen "zeer ernstig" te nemen en beloven ze een compleet en grondig onderzoek.

De 39-jarige Walton is de zoon van voormalig NBA-grootheid Bill Walton. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Lakers, waarmee hij in 2009 en 2010 aan de zijde van Kobe Bryant kampioen werd. Hij zette zijn eerste stappen als coach bij Golden State in 2014 als T2 van Steve Kerr. Twee jaar later werd hij hoofdtrainer van de Lakers. Daarmee greep hij drie keer op rij naast de play-offs. Ook de komst vorige zomer van superster LeBron James bracht geen soelaas.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.