NBA-sterren eren Kobe Bryant voor en tijdens All Star Game: “Je voelde z'n aanwezigheid”

LA Lakers-legende Magic Johnson gaf voor de wedstrijd een speech. Alle spelers van het All Star Game lijnen op achter hem.
EPA LA Lakers-legende Magic Johnson gaf voor de wedstrijd een speech. Alle spelers van het All Star Game lijnen op achter hem.
Team LeBron heeft het prestigieuze NBA All Star Game gewonnen. In het United Center in Chicago haalden de troepen van kapitein LeBron James (LA Lakers) het nipt tegen Team Giannis, geleid door Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks). Het werd 157-155 voor Team LeBron. De hele avond was ook een eerbetoon aan NBA-legende Kobe Bryant die recent overleed in een helikoptercrash. 

De eindstand van het All Star Game is maar bijzaak. Zeker dit jaar. De avond in Chicago stond in het teken van Kobe Bryant. Lakers-legende Magic Johnson gaf een speech en leidde een indrukwekkend, 8 seconden durend moment van stilte in (naar een van de rugnummers van Kobe). Jennifer Hudson bracht ook een muzikaal eerbetoon. Tijdens de wedstrijd speelden beide ploegen met ofwel rugnummer 24 (Kobe) of met het nummer 2 (het rugnummer dat Gigi Bryant droeg). 

USA TODAY Sports

De prijs voor beste speler van het All Star Game werd als hommage aan Bryant naar hem vernoemd. Zelf won Bryant in z’n carrière vier keer de prijs voor MVP van het All Star Game. Dit jaar kreeg Kawhi Leonard (Team LeBron) die eer. Hij is de eerste speler die de ‘Kobe Bryant MVP Award’ kreeg. Leonard scoorde 30 punten (waarvan 8 driepunters) en plukte 7 rebounds. 

Leonard: “Dit is voor Kobe”, James: “Je voelde z’n aanwezigheid”

Kawhi Leonard (LA Clippers) bracht in z’n speech een ode aan Kobe: “Woorden kunnen niet uitdrukken wat het is om de eerste Kobe Bryant MVP Award te winnen. Ik wil hem bedanken voor alles wat hij voor mij gedaan heeft: de lange gesprekken, de trainingen... Dit is er een voor hem.”

USA TODAY Sports

LeBron James: “Dit is opnieuw een prachtig initiatief van Adam Silver (de NBA-commissaris). Ook door bijvoorbeeld de MVP-prijs naar Kobe te vernoemen. Je voelde de aanwezigheid van Kobe hier vanavond. Wat hij gedaan heeft voor de competitie valt niet te beschrijven: voor voormalige spelers, kinderen die nu basketbal spelen, iedereen in de competitie tegenwoordig. Z’n erfenis blijft elke dag verder leven.”

USA TODAY Sports
EPA

Nieuw format

Sinds drie seizoenen is het All Star Game geen duel meer tussen de sterren uit het westen tegen de sterren uit het oosten. Voor het derde jaar op rij mogen twee kapiteins hun eigen ploeg samenstellen. LeBron James leidde voor het derde jaar op rij z'n eigen ploeg en stond voor de tweede keer op rij tegenover een team onder leiding van de Griek Giannis Antetokounmpo. James liet zich omringen door James Harden (Houston), Kawhi Leonard (LA Clippers), Luka Doncic (Dallas) en Anthony Davis (LA Lakers). Aan de zijde van Giannis waren Joel Embiid (Philadelphia), Pascal Siakam (Toronto), Kemba Walker (Boston) en Trae Young (Atlanta) de overige starters. 

De NBA kwam dit jaar ook met een nieuw format. Na ieder kwart werd de score opnieuw op nul gezet, en het team dat het kwart won doneerde 100.000 dollar aan het goede doel (schoolkinderen in Chicago). Team LeBron won het eerste en het derde kwart, team Giannis won het tweede kwart. Maar dan moest de grootste vernieuwing nog komen. Na het einde van het derde kwart stond het 133-124 in het voordeel van team Giannis. Normaal wordt dan nog het vierde kwart gespeeld (van 12 minuten), maar dat was nu niet zo. Er werd verder gespeeld tot 24 punten meer dan het leidende team. Dus in dit geval tot 157 (want het leidende team had na het derde kwart 133 punten). Niet toevallig 24 punten meer, ook dat was een hommage aan een van de rugnummers van Kobe Bryant. 

Team LeBron draaide de achterstand van negen punten in het laatste kwart dus nog volledig om. Anthony Davis kreeg bij een 156-155-stand twee vrijworpen. Hij miste de eerste, maar zette de tweede feilloos om: 157-155. Het is de derde keer dat LeBron James als kapitein het vernieuwde All Star Game wint. Het was ook z’n zestiende basisplaats in het All Star Game. Een record. 

De wedstrijd van LeBron James:

De wedstrijd van ‘MVP’ Kawhi Leonard

USA TODAY SportsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.