NBA-ster Dirk Nowitzki rondt kaap van de 30.000 (!) punten en zo in galerij der groten (mét historisch randje)

AFP
38 jaar is hij intussen al, maar van stoppen, is nog geen sprake bij Dirk Nowitzki. De Duitse NBA-ster is nog steeds 'alive and kicking' en dat bewees hij afgelopen nacht nog maar eens door een historische prestatie af te leveren.

De sterke en grote beer nam het met zijn Dallas Mavericks op tegen de LA Lakers en in het tweede kwart van de partij zette Nowitzki zijn puntentotaal op maar liefst 30.000. Tot groot jolijt van het publiek. Uiteindelijk zou hij de avond afsluiten met 20 punten en zo had Nowitzki ook een mooi aandeel in de 122-111-zege van de Mavericks tegen de opponent uit Los Angeles.

Mijlpaal
En of de Duitse power forward daar blij mee was: "Dit is toch eigenlijk een beetje surrealistisch", klonk het bescheiden. "Ik bedoel maar dat 30.000 punten echt een geweldig gegeven is. Bij elke mijlpaal die je bereikt, kijk je een beetje terug, ook naar de mensen die jou geholpen hebben om een bepaald doel te bereiken. Ik wil alle coaches, medespelers en fans bedanken die mij doorheen mijn hele carrière door dik en dun gesteund hebben. Het was tot nu toe een fantastisch avontuur. Ik hoop dat ik nog wat meer punten kan scoren en dan is het tijd om er een punt achter te zetten."

Grootheden
Dirk Nowitzki is natuurlijk niet de eerste die de magische kaap van de 30.000 punten weet te ronden, maar hij is wel de eerste niet-Amerikaan die dat kunstje flikt. Zijn vijf voorgangers luisteren naar de illustere namen Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan en Wilt Chamberlain. Stuk voor stuk jongens uit de VS die uitgroeiden tot heuse NBA-iconen.

Videoboodschap
Onder meer LeBron James feliciteerde ervaren rot Nowitzki met zijn prestatie. "Ik wou dit moment niet missen. Dit is enorm", aldus de ster van Cleveland in een videoboodschap die verspreid werd op de sociale netwerksites.

Dankzij de 27ste zege van het seizoen komt Dallas, 10de, dichterbij de achtste plek in de Western Conference. Dat is de laatste plek die een ticket voor de play-offs oplevert.

AP
AP
AP
AP