NBA-speler trapt tegenstander in het kruis

Screenshot
De basketballers van Oklahoma City Thunder hebben opnieuw de leiding genomen in de finale van de Western Conference in de NBA. Onder aanvoering van Kevin Durant en Russell Westbrook versloeg de club uit Oklahoma titelverdediger Golden State Warriors met grote cijfers: 133-105. De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op 2-1 voor Thunder. Mogelijk moeten de Warriors het in wedstrijd vier wel stellen zonder Draymond Green, die tegenstander Steven Adams in het kruis schopte (zie video onder). Een schorsing dreigt voor Green, die zich echter van geen kwaad bewust is.

"Ik denk niet dat ik zal geschorst worden", zei Green na afloop. "Ik volgde gewoon mijn shot en mijn been ging daarbij omhoog. Ik ga niet proberen om iemand in zijn kruis te trappen. Ik ben er zeker van dat Steven nog kinderen wil. Dan ga ik daar op een basketveld geen einde aan maken. Ik begrijp niet dat iemand kan zeggen dat ik dit opzettelijk deed."

Kevin Durant was met 33 punten de beste schutter bij Oklahoma. Russell Westbrook leverde met 30 punten en 12 assists ook een belangrijke bijdrage. Bij Golden State Warriors moest het vooral komen van vedette Stephen Curry, die echter bleef steken op 24 punten. De ploeg die in het reguliere seizoen historie schreef met een recordaantal van 73 overwinningen, leerde zondagavond in Oklahoma City dat het de titel zeker niet cadeau krijgt. De Warriors kregen maar geen vat op Durant en Westbrook, die de thuisploeg op een gegeven moment zelfs naar een voorsprong van 41 punten schoten.

"We gaan niet winnen als die jongens zo blijven spelen", concludeerde Klay Thompson van de Warriors over de twee uitblinkers. De Warriors kunnen zich echter vasthouden aan hun resultaten van vorig seizoen. Toen stonden ze in de play-offs ook twee keer met 2-1 achter, maar stoomden ze alsnog door naar het kampioenschap. "We werden toen twee keer weggeschoten in de derde wedstrijd, maar reageerden daarna heel goed. Laten we dat in gedachten houden", zei coach Steve Kerr. "Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen terugslaan."

In de finale van de Eastern Conference staat Cleveland Cavaliers met 2-1 voor tegen Toronto Raptors.

EPA
AFP