NBA onverbiddelijk: basketters die knielen tijdens volkslied krijgen sanctie

afp
De NBA heeft gisteren een nota uitgestuurd naar zijn dertig clubs waarin gesteld wordt dat de basketters tijdens het Amerikaanse volkslied moeten blijven rechtstaan. Sportzender ESPN schrijft dat volgens de nota "geen uitzondering" zal worden toegestaan en dat spelers die knielen een sanctie kunnen krijgen.

"Geen enkele ploeg zal aan de regel kunnen ontsnappen", klinkt het in de nota, die ondertekend is door NBA-vicecommissaris Mark Tatum. "De Liga zal nadien beslissen wat er gebeurt met spelers, trainers en stafleden die zich niet aan de afspraken houden."

Al geruime tijd weigeren heel wat American Football-spelers uit protest rechtop te staan tijdens het volkslied. In plaats daarvan knielen ze neer, waardoor ze op ramkoers liggen met de Amerikaanse president Donald Trump.

NBA-voorzitter Adam Silver verklaarde vrijdag nog dat hij "zeker" is dat alle basketters tijdens het volkslied recht zullen blijven staan.

ap
AFP
afp10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dieter soenen

  Dit is een traditie die is ontstaan na de wereldoorlog in het baseball. Die traditie ging dan over naar andere sporten. Als atleet of sporter moet je respect tonen voor deze traditie. Er zijn andere manieren om je ongenoegen te tonen over het beleid van Trump.

 • Jos Smos

  Nog een chance dat we in Belgie het volkslied niet spelen, want als iedereen daar dan een protestactie van maakt zou het wat geven. Ik vond het wel wat, die Star-spangled Banner, maar nu maken ze er een farce van.

 • altleft

  Mr Trump, vaardigt een decreet uit= Allen die knielen, politieke statements maken over Black lives matters worden levenslang geschorst. Die opstand moet in de kiem gesmoord worden. Geen Black Power beweging zoals in de revolutionaire en decadente jaren 60.

 • Jan Piet Corneel

  Een slechte zet van NBA bonzen...nu gaan er juist meer mensen knielen

 • Mr. Realistic

  in de NBA bestond die regel, al wie daar aan zondigt wordt geschorst en krijgt zware boetes. niets nieuws