NBA-eigenaar overstelpt met racistische voicemails na tweet van LeBron James aan Trump

afp
De eigenaar van de NBA-ploeg Cleveland Cavaliers, Dan Gilbert, is naar eigen zeggen met racistische voicemails overspoeld na de tweet van zijn sterspeler LeBron James aan Donald Trump. Die noemde de Amerikaanse president vorige week zaterdag een "landloper" op de sociaalnetwerksite.

De tweet van LeBron James kwam er nadat Trump had getweet dat hij de uitnodiging van Stephen Curry - om als lid van de regerende kampioenen Golden State Warriors naar het Witte Huis te komen - introk omdat die te lang "twijfelde". Dat terwijl Curry eerder al duidelijk had aangegeven dat hij niet wenste te komen.

Een week later geeft Cavaliers-baas Dan Gilbert aan dat de "landloper"-tweet van James heel wat mensen ertoe heeft aangezet om racistische boodschappen op zijn voicemail in te spreken. "Ik heb voicemails ontvangen na de tweet van LeBron die erg gemeen, walgelijk en racistisch waren", zei hij tegen CNBC. De boodschappen bevatten "racisme waarvan ik me zelfs niet realiseerde dat het nog in die mate bestond in dit land."

"Sport moet ons bij elkaar brengen"

In een video die hij achteraf op Twitter postte, verklaarde James dat hij de tweet stuurde omdat hij gefrustreerd is. "De kerel die we de leiding hebben gegeven, probeert nog maar eens opnieuw verdeeldheid te zaaien," zei hij. "We weten allemaal wat er met Charlottesville is gebeurd en de kloof die daardoor veroorzaakt werd en (...) nu raakt het mij nog meer omdat hij sport gebruikt als het platform om verdeeldheid te zaaien. We weten allemaal hoe sport ons bij elkaar brengt, hoeveel passie we hebben, hoeveel we ervan houden en om geven, de vriendschappen die het creëert... en dat hij nu dit platform gebruikt om ons nog meer te verdelen is iets waar ik niet kan achter staan en iets waarover ik niet kan zwijgen."

"Het gaat erom dat we allemaal samenkomen, het gaat niet om verdelen en verdeeldheid. Het gaat erom dat wij als Amerikanen ons nog sterker moeten verenigen, want dit is een erg kritieke tijd en in de positie waarin ik zit, moest ik dit aan jullie vertellen," aldus James.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  LeBron is een loser, Jordan bouwde heel wat op en kijk wat er nog overblijft. Gastjes die op de grond liggen knipoogjes te maken naar refs. Entertainment industrie entertaint niet meer dus moet je geen geld aan geven.

 • joke p

  Ik ben al die mensen met racistische ideeën meer dan zat. Zitten iedereen van alles te beschuldigen waar zij alleen schuldig aan zijn en niemand anders. Ik hoop dat zij ooit eens racisme aan den lijven ondervinden. Maar ik vrees dat er geen hulp of weg meer terug is voor die "mensen"!

 • Gunther Berens

  Bacon, het ware gelaat van haat in al zijn vormen en die zijn weg naar de politiek vond. Hetzelfde gebeurt nu ook hier...onder het mom van zelfbehoud gooien we onze echte waarden weg

 • Baconske

  Dat is nu de warre VS ,haat en woeden

 • petra edens

  Arme Trump ,iedereen is tegen hem. Begrijpen ze nu niet dat hij áltijd gelijk heeft....