Na een briljante driepunter de grote schlemiel: basketbalgod LeBron James kent horrorstart bij Lakers

AFP
LeBron James beleeft niet bepaald een droomstart bij de LA Lakers. De club uit Los Angeles verloor nu ook haar derde wedstrijd van dit seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie. San Antonio Spurs won na overtime met 142-143. De grote ster sleepte met een fantastische driepunter nog verlengingen uit te brand, maar was nadien de antiheld. 

LA Lakers keek in het eigen stadion lange tijd tegen een achterstand aan, maar sleepte er kort voor tijd nog een verlenging uit dankzij een briljante driepunter van James met nog drie seconden op de klok. 

In die verlenging namen de Lakers al snel een voorsprong van zes punten, maar uiteindelijk kwam San Antonio Spurs toch met 142-143 voor dankzij een raak schot van de Australiër Patty Mills. Net daarvoor miste de viervoudige ‘MVP of the season’ dé mogelijkheid om de wedstrijd dood te maken. Hij liet echter twee vrije worpen onbenut - niet van zijn gewoonte.

Met nog vijf seconden op de klok had LA Lakers nog een tweede kans om toch nog te winnen. De bal ging uiteraard opnieuw naar sterspeler James, maar deze keer ging zijn schot net op de rand van de basket en viel er vervolgens buiten. James stormde vervolgens naar de kleedkamers. 

LA Lakers verloor eerder al met 128-119 op bezoek bij de Portland Trail Blazers en thuis met 115-124 van de Houston Rockets. Een slechte start dus voor James bij LA Lakers, werk aan de winkel voor de basketbalgod. 

AFP
USA TODAY Sports
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.