Michael Jordan of LeBron James? Die laatste is zeker van z’n stuk: “Ik ben de grootste basketballer ooit”

LeBron James.
EPA LeBron James.
LeBron James voelt zich de beste basketballer ooit. De 34-jarige Amerikaan zegt dat in een documentaire die sportzender ESPN over hem maakte. ‘King James’ beschouwt het winnen van de NBA in 2016 met Cleveland Cavaliers als de grootste prestatie die ooit is neergezet in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

“Cleveland moest daar 52 jaar op wachten. Het was de enige keer in mijn carrière dat ik dacht: nu heb je echt iets speciaals gedaan. Het heeft me de grootste basketballer aller tijden gemaakt” zegt James, die al bijna zijn hele carrière wordt vergeleken met Michael Jordan. “

“Iedereen had het maar over Golden State Warriors, onze tegenstander in de finale. Zij zouden het beste team ooit zijn’’, aldus James over de finale van 2016. De Cavaliers kwamen in die finale met 3-1 achter te staan, maar James en zijn teamgenoten wisten de laatste drie wedstrijden te winnen en pakten daarmee de titel. “De manier waarop we terugkwamen, was heel speciaal. Ik was helemaal in extase. Eerst moest ik huilen. En toen ik daarmee stopte, dacht ik: dit heeft me tot de grootste basketballer ooit gemaakt.”

LeBron James.
AP LeBron James.

De discussie over wie de beste ooit is, Jordan of James, wordt in de Verenigde Staten en ver daarbuiten al jaren gevoerd. Jordan leidde Chicago Bulls in de jaren negentig naar zes NBA-titels. James bezorgde ‘zijn’ Cleveland Cavaliers in 2016 het eerste kampioenschap in de NBA, nadat hij eerder al twee titels had gepakt met Miami Heat. 

Sinds afgelopen zomer speelt James voor de LA Lakers, nadat hij in de afgelopen vier seizoenen met de Cleveland Cavaliers in de NBA Finals drie keer verloor van de Golden State Warriors.

Poll

Wie is de grootste basketballer ooit?

 • Michael Jordan 75%
 • LeBron James 25%
Michael Jordan in 1992
Photo News Michael Jordan in 19928 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvrs Gysel

  There is God and then there is Jordan. Belachelijk Michael Jordan speelde basket van een andere planeet. Hij werd 5 keer op rij topscorer in de NMBA en 5 keer speelde hij de finals, na elkaar. James mag blij zijn als hij Jordan zijn schoenveters mag dichtknopen.

 • Sanne Vermeulen

  Le bron James is de beste basketballer ooit

 • Roger Deprez

  Hij is de eerste die durft zeggen dat hij beter is air M. Jordan, op zijn minst belachelijk.

 • mieke de smet

  air Jordan zweeft op eenzame hoogte.

 • Jan Jans

  Beste Alfons, alsof de clubleiders van de ploegen waar lebron speelde er niet voor zorgden dat er rond lebron werd gebouwd. Zij periode bij Miami ben je duidelijk vergeten. Nu bij de lakers is het eerste jaar waar hij het grotendeels met echte broekventjes moet doen. Jordan heeft de NBA gemaakt tot wat ze nu is! Hij is en blijft de beste aller tijden!