Maand voor herstart levert testronde opnieuw vier coronabesmettingen op in NBA

Malcolm Brogdon.
AFP Malcolm Brogdon.
Het NBA-seizoen is nog niet aan zijn herstart toe. Vier spelers, waarvan drie kernspelers van de Sacramento Kings, hebben positief getest op het coronavirus. Ook Malcolm Brogdon van de Indiana Pacers liet een positieve test optekenen. 

Op 30 juli moet het NBA-seizoen hervatten in Disney World, Orlando. In de aanloop naar die datum worden alle spelers uitvoerig getest. Uit die testronde zijn nu opnieuw vier besmettingen aan het licht gekomen. Alex Len, Jabari Parker en sterspeler Buddy Hield van de Sacramento Kings legden een positieve test af, net als Malcolm Brogdon van de Indiana Pacers. Na eerder al de positieve test van Nicola Jokic - die in contact kwam met tennisser Novak Djokovic - zijn de laatste dagen nu vijf nieuwe coronagevallen vastgesteld in de NBA.

De spelers gaan nu twee weken in quarantaine, maar zijn ervan overtuigd dat ze hun team daarna weer kunnen vervoegen. Alex Len, center bij de Kings, reageerde al op zijn besmetting: “Ik onderging een test gisteren en ben positief bevonden. Ik wil de Sacramento Kings bedanken voor hun goede zorg en de NBA om zulke strikte protocols te voorzien. Daardoor is het virus snel opgespoord kunnen worden. Ik ben onmiddellijk in isolatie gegaan en kijk ernaar uit om mijn ploegmaats te vervoegen en te gaan voor dat play-offticket.”

Buddy Hield, die dit seizoen een gemiddelde haalde van 20 punten per wedstrijd, werd begin deze maand nog gespot op een basketbalwedstrijd in Oklahoma, met een zaal vol fans. 

Alex Len (r., hier nog bij de Atlanta Hawks, tracht een shot van Denver Nuggets-ster Nikola Jokic te blocken.
AP Alex Len (r., hier nog bij de Atlanta Hawks, tracht een shot van Denver Nuggets-ster Nikola Jokic te blocken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.