LeBron James leidt Cleveland naar tweede zege tegen Toronto

Photo News
Titelverdediger Cleveland heeft woensdag in de play-offs van de NBA ook zijn tweede wedstrijd in de halve finale van de Eastern Conference gewonnen. De Cavaliers haalden het op eigen veld met duidelijke 125-103 cijfers van Toronto en kwamen in de serie (best-of-seven) op een 2-0 voorsprong.

Sterkhouder LeBron James had met 39 punten opnieuw een erg groot aandeel in de zege van de Cavs. Dankzij zijn hoge score gaat hij in de topschuttersstand aller tijden in de play-offs ook meteen Kareem Abdul-Jabbar (5762 punten) voorbij. De 32-jarige James zit in de play-offs nu aan 5777 punten en moet op de ranking alleen nog Michael Jordan (5987) voor zich dulden.

Nog woensdag trok San Antonio in de Western Conference de stand gelijk tegen Houston. De Spurs klopten de Rockets met 121-96, de stand in de serie is nu 1-1. Kahwi Leonard was goed voor 34 punten bij de thuisploeg, die wel Tony Parker geblesseerd zagen uitvallen. Hij liep een blessure aan de linkerknie op en gaat donderdag onder de scanner. Bij de bezoekers kwam James Harden niet verder dan 13 punten, duel drie wordt vrijdag in Houston gespeeld.

AP
AFP