LeBron James blijft best betaalde speler volgens Forbes

LeBron James.
USA TODAY Sports LeBron James.
LeBron James, de superster van de LA Lakers, is voor het vijfde jaar op rij de best betaalde speler in de NBA. Zijn jaarlijks inkomen wordt geschat op 78,36 miljoen euro. Dat publiceerde het Amerikaans economisch magazine Forbes.

King James zou zo’n 31,52 miljoen euro salaris opstrijken. 48,8 miljoen euro haalt James uit inkomsten buiten het basketbalveld, vooral door middel van zeer lucratieve sponsorcontracten.

De Lakers-ster gaat in de ranglijst Stephen Curry (Golden State Warriors) vooraf, die het moet stellen met 70,2 miljoen euro. Zijn ploegmaat bij de Warriors, Kevin Durant, is derde met 57,4 miljoen euro. Verderop volgen Russell Westbrook (Oklahoma City), met 50,77 miljoen euro, en huidig MVP James Harden (Houston Rockets), met 41,85 miljoen euro.

Steph Curry.
USA TODAY Sports Steph Curry.

De achttien meest verdienende NBA-spelers steken tesamen zo’n 476,77 miljoen euro op zak. Dat is een toename met 158,9 miljoen euro in vergelijking met vijf jaar geleden.

Russell Westbrook.
AP Russell Westbrook.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.