Lakers stunten zonder Kobe Bryant

AFP
De basketballers van Los Angeles Lakers hebben voor een verrassing gezorgd door Golden State Warriors te verslaan, de best presterende ploeg tot dusverre in de NBA. De Lakers speelden nota bene zonder hun sterspeler Kobe Bryant maar wonnen wel: 115-105.

De nummer drie op de topscorerslijst aller tijden van de NBA kreeg rust van zijn coach Byron Scott. De 36-jarige Bryant, bezig aan zijn negentiende seizoen in de Amerikaanse profcompetitie, was de wedstrijden ervoor steeds minder overtuigend geweest. Zijn ploeg had pas acht keer gewonnen in 27 wedstrijden. De Lakers hadden zeven spelers in de dubbele cijfers met Carlos Boozer (18) als topschutter. Stephen Curry was de productiefste man bij de Warriors die pas voor de vierde keer verloren in 27 duels.

Miami Heat verloor in eigen hal van Philadelphia 76'ers, dat pas voor de vierde keer won dit seizoen. De gasten met Michael Carter-Williams (20) als topschutter, kwamen terug van een achterstand van 23 punten in het derde kwart.

Portland Trail Blazers dankte de overwinning bij Oklahoma City Thunder met name aan Damian Lillard. Niet alleen was hij goed voor 40 punten, een driepunter kort voor het einde van de reguliere speeltijd had bovendien een nederlaag voorkomen. In de verlenging pakten de Trail Blazers de winst: 111-115.

REUTERS
REUTERS
AP
AFP
REUTERS