LA Lakers verliezen derde NBA-match op rij, Toronto pakt uit met sensationele comeback

AP
De Los Angeles Lakers hebben de topaffiche in eigen huis tegen Denver verloren. De Californiërs gingen in het Staples Center met 104-128 onderuit.

Bij de Lakers ontbrak voor het eerst dit seizoen LeBron James. De 34-jarige sterspeler sukkelde met een ribblessure. In zijn afwezigheid nam Anthony Davis het voortouw, maar ondanks 32 punten en 11 rebounds kon hij een derde nederlaag op rij voor de Lakers niet vermijden.

Paul Millsap werd met 21 punten topschutter bij de Nuggets, die hun zesde opeenvolgende zege behaalden.
Ondanks het verlies blijven de Lakers (24-6) comfortabel aan de leiding in de Western Conference voor Denver (20-8), Houston (20-9) en stadsgenoot Clippers (22-10). Die verloren met 118-112 van Oklahoma City. 

Straffe comeback Toronto

Kampioen Toronto tekende voor de comeback van de avond. De Raptors maakten tegen Dallas een achterstand van 30 punten goed en wonnen alsnog met 110-107. Kyle Lowry leidde de Canadezen met 32 punten en 10 assists naar de winst.

Milwaukee, de nummer 1 in de Eastern Conference, boekte een ruime 117-89-overwinning tegen Indiana. Ook eerste achtervolger Boston was thuis tegen Charlotte (119-93) aan het feest.

Isaiah Thomas twee matchen geschorst

De Washington Wizards missen hun spelmaker Isaiah Thomas in de volgende twee wedstrijden. De NBA legde hem een schorsing op na een incident afgelopen weekend met twee supporters.

Thomas werd zaterdagavond uitgesloten in het slot van de wedstrijd tegen Philadelphia. Hij ging toen in de tribune verhaal halen bij twee mannen die hem hadden uitgedaagd. Een van die twee had zijn beide middenvingers naar Thomas uitgestoken nadat hij een vrijworp had gescoord. Hij zou de basketspeler ook hebben beledigd.

AP

Na de wedstrijd, die de Wizards met 125-108 verloren, legde de 30-jarige Thomas uit dat hij de supporter had gevraagd respect te tonen. “Ik zei hem: wees niet onrespectvol. Ik ben voor alles een man. Wees een fan. Hij (de supporter, red) bood zijn verontschuldigen aan en zei dat hij alleen een Frosty wilde.” Zo’n Frosty is een ijsje dat supporters in Philadelphia kunnen winnen als een bezoekende speler twee vrijworpen mist.

De 76ers beslisten na het incident de twee supporters een jaar te bannen. Thomas noemde zijn schorsing op Twitter “Bullshit!”. De tweevoudige All Star mist de verplaatsingen naar New York (dinsdag) en Detroit (donderdag).

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.