LA Lakers nu al zeker van eerste plaats in Western Conference, met dank aan Anthony Davis

Davis legt aan voor een van zijn driepunters, Rudy Gobert kijkt toe.
AP Davis legt aan voor een van zijn driepunters, Rudy Gobert kijkt toe.
De Los Angeles Lakers gaan de play-offs van de NBA in als nummer één van de Western Conference. Het Californische team verzekerde zich van de toppositie door maandagavond met 116-108 te winnen van Utah.

Anthony Davis kroonde zich met 42 punten en 12 rebounds tot dé sterkhouder van de avond bij de Lakers. LeBron James maakte 22 punten. Bij de verliezende Jazz was Donovan Mitchell goed voor 33 punten.

In het klassement in het westen kunnen de Lakers (51w-15v) niet meer worden bijgehaald door de eerste achtervolger, stadsgenoot Clippers (45w-21v). Utah staat voorlopig vijfde.

Toronto boekte, twee dagen na de knappe overwinning tegen de LA Lakers, een nieuwe zege tegen Miami. De titelverdediger in de NBA haalde het met 107-103. Fred VanVleet leidde de Raptors naar de winst met zeven driepunters en 36 punten, een persoonlijk record.

In de tussenstand van de Eastern Conference verstevigde Toronto zijn tweede plaats achter Milwaukee. De Bucks kwamen maandagavond niet in actie in de NBA-bubbel in Orlando.

APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.