Kyrie Irving breekt 35 jaar oud record bij debuut voor Brooklyn Nets

AP

Kyrie Irving heeft bij zijn debuut voor Brooklyn Nets meteen een record verbroken. Irving was bij zijn eerste officiële duel goed voor 50 punten. Nooit eerder scoorde een basketballer zo vaak bij zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe team. In 1984 nam Kiki Vandeweghe 47 punten voor zijn rekening bij zijn debuut voor Portland Blazers en dat record hield 35 jaar stand.

Toch wist Irving, overgenomen van Boston Celtics, de Nets niet naar een zege te leiden. Minnesota Timberwolves won in New York na overtime met 126-127. Karl-Anthony Towns was de topschutter bij de bezoekers met 36 punten.

Naast Irving haalde Brooklyn Nets ook Kevin Durant binnen. De langdurig geblesseerde vedette uit de NBA, overgekomen van Golden State Warriors, tekende een contract van vier jaar met een waarde van naar verluidt 164 miljoen dollar (145 miljoen euro). Durant scheurde eind vorig seizoen zijn rechterachillespees in het vijfde finaleduel om de NBA-titel tegen Toronto Raptors.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.