In amper 2 minuten verliest deze NBA-speler hiervoor meer dan de helft van zijn loon

kos
Dahntay Jones is op één avond een pak geld kwijtgespeeld. De speler van de Cleveland Cavaliers kreeg afgelopen nacht tegen de Toronto Raptors een boete van 6.000 dollar opgelegd voor zijn twee technische fouten. Peanuts voor een topsporter, maar niet als je weet dat Jones 'slechts' 9.000 dollar verdient.

Het verhaal van Dahntay Jones is nogal ingewikkeld. De 36-jarige guard, die vorig jaar ook al kampioen speelde met de Cavaliers, werd pas enkele weken geleden opnieuw bij het team gehaald. Tot dan zat de Amerikaan zonder ploeg. Maar door zijn professionalisme en ervaring staat Jones zo hoog aangeschreven bij de Cavaliers, dat de kampioen besliste om hem er opnieuw bij te halen voor de play-offs.

De Cavs betaalden Jones, net als vorig jaar, op de slotspeeldag van het reguliere seizoen 9.000 dollar om het team te versterken. Een hongerloontje in de wereld van de NBA, waar de toppers miljoenen verdienen. En dat salaris kreeg afgelopen nacht een fikse knauw. In het slot van de partij tegen de Toronto Raptors daagde Jones na een dunk tegenstander Jakob Pöltl uit, wat hem uiteindelijk twee technische fouten en de uitsluiting opleverde. Jones moet daardoor ook een boete van 6.000 dollar betalen.

Na de wedstrijd schoot ploegmaat LeBron James ter hulp. De ster van de Cavaliers beloofde dat hij de boete van Jones zou betalen. Net als vorig jaar trouwens, toen Jones een boete opliep in de play-offs tegen... de Toronto Raptors.