Golden State Warriors hangen bordjes weer gelijk

AP
De Golden State Warriors hebben vannacht de tweede wedstrijd in de Western Conference Final tegen Oklahoma City Thunder gewonnen. De titelverdediger veegde in eigen huis de vloer aan met OKC, 118-91. MVP Stephen Curry was goed voor 28 punten, bij de bezoekers was Durant de beste schutter met 29 tellen.

Stephen Curry tartte in het duel het noodlot. Meermaals viel hij in de play-offs uit met een blessure, maar toch nam hij een waanzinnige sprong in het publiek om een bal te halen. De vedette tuimelde over de eerste rij toeschouwers en viel bovenop de mensen op de tweede rij. Het leverde hem een dikke elleboog op, maar hij kon doorspelen en scoorde uiteindelijk 15 punten in minder dan twee minuten in het derde kwart. Daarmee maakte hij het verschil in een duel waarin Oklahoma lang mee kon met de regerend kampioen.

Door de zege is de stand nu 1-1. Maandagnacht ging OKC verrassend met de zege aan de haal in de Oracle Arena (102-108. Komende zondag staat het derde duel tussen de twee teams op het programma, dan in Oklahoma.