Golden State nipt onderuit bij Minnesota

Andrew Wiggins was de grote man bij de Timberwolves.
USA Today Sports Andrew Wiggins was de grote man bij de Timberwolves.
De Golden State Warriors hebben in de NBA de uitwedstrijd bij Minnesota verloren. De koploper van de Western Conference ging in een spannend duel nipt onderuit. Het werd 103-102 voor de Timberwolves.

Andrew Wiggins was de grote man bij de thuisploeg. Wiggins was in de tweede helft goed voor 20 van zijn in totaal 24 punten en maakte twaalf seconden voor tijd een fraaie driepunter. Minnesota vierde zo de achtste zege in de laatste twaalf wedstrijden. Het was de eerste overwinning op de Warriors in drie duels dit seizoen.

Voor Golden State was het de vierde nederlaag in zes wedstrijden, het blijft wel leider in de Western Conference. Sterspeler Stephen Curry, goed voor 26 punten, miste op vijf seconden van het einde dé kans om Minnesota alsnog te kloppen. Ploegmaat Klay Thompson nette 30 punten. Kevin Durant is omwille van een knieblessure nog steeds onbeschikbaar. Dat trio komt vandaag, net als Draymond Green, overigens niet in actie in de topper tegen San Antonio. Steve Kerr, de coach van de Warriors, gunt zijn sterspelers rust in de topper tussen de beste twee teams uit de Western Conference.