Golden State komt op gelijke hoogte van Cleveland

AFP
In de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft Golden State Warriors de vierde wedstrijd tegen Cleveland Cavaliers met grote cijfers gewonnen. De ploeg uit Californië zegevierde in het uitduel met 103-82. Daarmee kwam de stand in de best-of-seven serie op 2-2. De vijfde wedstrijd is zondag in Oakland.

Na twee nederlagen op rij speelde Golden State een ijzersterke partij in Cleveland. Andre Iguodala slaagde erin sterspeler LeBron James bij de thuisploeg redelijk in bedwang te houden. De kopman van de Cavaliers moest genoegen nemen met een persoonlijke score van twintig punten. Iguodala was ook aanvallend op dreef. Hij bracht evenals ploeggenoot Stephen Curry 22 punten op zijn naam. Bij Cleveland was Timofey Mozgov topscorer met 28 punten.

James klaagde na het duel over hoofdpijn. "Dat zou elke speler hebben als je met je kop op een tv-camera botst", bromde de tweevoudige NBA-kampioen. In de eerste helft van het duel knalde hij met zijn hoofd op de camera onder de ring na een harde overtreding van Andrew Bogut (zie tweet onderin). James onderging minutenlang liggend op de grond een medische behandeling waarbij de bloedende wond met enkele hechtingen werd gedicht. Zonder verlies aan speeltijd kon hij de strijd hervatten, maar een hoofdrol was voor hem niet meer weggelegd.

James rekent zondag in Oakland op een sportieve revanche. "Ik voel me verder goed. We zullen in de vijfde wedstrijd vooral aanvallend veel beter moeten spelen", concludeerde hij.

AFP
EPA
EPA
EPA
AFP