Golden State begint met zege in NBA-finale, straffe cijfers voor LeBron James

EPA
Golden State Warriors is de NBA-finale begonnen met een zege van 108-100 op Cleveland Cavaliers. De zinderende eerste wedstrijd werd pas in verlenging (na de reguliere speeltijd was het 98-98) beslist. De eindstrijd van de Amerikaanse basketbalcompetitie gaat om een best-of-seven-finale.

Golden State, het sterkste team uit de reguliere competitie, kwam traag uit de startblokken. De bezoekers liepen 14 punten uit, maar onder impuls van MVP Stephen Curry (26 punten) knokten de Warriors zich terug in de partij. Het werd uiteindelijk een thriller die door LeBron James, goed voor liefst 44 punten, kon worden beslist. De vedette van de Cavs miste bij 98-98 echter zijn poging, waarna er een verlenging nodig was. Daarin bleek Golden State duidelijk sterker.

Een blessure bij spelverdeler Kyrie Irving maakte de zorgen voor Cleveland nog groter. De man in vorm strompelde van het veld na een val. Hij had op dat moment 23 punten en zeven rebounds op zijn naam.

De Warriors staan voor het eerst sinds 1975 in de finale van het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap. Toen behaalde het team ook zijn tot dusver enige titel onder de huidige benaming.

Cleveland werd nog nooit kampioen. In 2007 verloren de Cavaliers in de finale van San Antonio, dat ook vorig seizoen kampioen werd.

REUTERS
AP
AP
REUTERS