Emma Meesseman blinkt uit in WNBA Finals: ze leidt Mystics met 21 punten naar uitzege

Emma Meesseman legt aan in Uncasville.
AFP Emma Meesseman legt aan in Uncasville.

De Washington Mystics en Emma Meesseman hebben revanche genomen voor de thuisnederlaag op speeldag 2 in de WNBA Finals. De eerste uitmatch in Connecticut wonnen ze meteen: 81-94. Emma Meesseman kroonde zich alweer tot sterkhouder van de Mystics. Nadat ze in de eerste twee partijen fel bewaakt werd, gooide ze dat juk van zich af. Met 21 punten kroonde de Belgian Cat zich tot topschutter van de partij. Daarnaast was ze ook goed voor 6 rebounds. Eerder schitterde Meesseman al in de beslissende halve finale in Las Vegas. Kim Mestdagh kwam niet van de bank. 

Na het eerste quarter leidden de Mystics met 17-32. Daarna herpakte Connecticut zich, de thuisploeg ging rusten met een 39-43-achterstand. Na de pauze trok Washington echter door, om uiteindelijk een overtuigende zege te boeken. Het staat nu 2-1 voor Washington. Wie het eerst drie matchen wint, is kampioen. Dinsdag treedt Connecticut opnieuw voor eigen publiek aan. Een eventueel vijfde en laatste duel wordt in Washington afgewerkt, op 10 oktober.

“Ik denk dat de coach wel tevreden is”, reageerde Meesseman na afloop. “Mijn prestatie is er op het goede moment gekomen. Alles vertrekt bij een stevige verdediging. We wisten dat als we achteraan pittig speelden, we hen in de problemen konden brengen. Dan konden we zelf ook in stelling komen, en die kansen hebben we benut. Dat maakt het makkelijker.”

Kim Mestdagh (r) leeft mee vanop de bank.
AFP Kim Mestdagh (r) leeft mee vanop de bank.
Elena Delle Donne viert met Meesseman en Aerial Powers de belangrijke zege van de Mystics.
AP Elena Delle Donne viert met Meesseman en Aerial Powers de belangrijke zege van de Mystics.
Elena Delle Donne zet zich door.
USA TODAY Sports Elena Delle Donne zet zich door.
AFP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.