Donald Sterling klaagt NBA aan voor 1 miljard dollar

Donald Sterling
AP Donald Sterling
Donald Sterling gaat een rechtszaak aanspannen tegen de NBA. De voormalige mede-eigenaar van de Los Angeles Clippers eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar van de Amerikaanse basketbalfederatie.

Sterling zegt dat de NBA zijn rechten heeft geschonden door af te gaan op informatie die via een illegale geluidsopname is verkregen. Op de band is te horen dat Sterling tegen een vriendin zegt dat ze niet met zwarte mensen op de foto moet gaan en dat ze geen Afro-Amerikanen moet meenemen naar wedstrijden van de Clippers.

Daarop besloot de NBA de 80-jarige Sterling voor het leven te schorsen. Hij mag nooit meer naar het stadion en de kantoren van de Clippers komen. Volgens Sterling heeft de NBA de wet overtreden door hem te dwingen de club te verkopen en hem een boete op te leggen van 2,5 miljoen dollar. Het is nog niet bekend wanneer de claim bij de rechtbank wordt ingediend.

Gisteren werd bekend dat de vrouw van Sterling de club voor 2 miljard dollar heeft verkocht aan Steve Ballmer, de voormalige topman van Microsoft.