Cleveland stuurt coach Blatt de laan uit na pandoering tegen Warriors

David Blatt slaat LeBron James op zijn borst.
AP David Blatt slaat LeBron James op zijn borst.
Drie dagen na de vernedering tegen NBA-kampioen Golden State Warriors heeft Cleveland Cavaliers - de finalist van 2015 - coach David Blatt ontslagen. De ploeg van sterspeler LeBron James heeft inmiddels diens assistent Tyronn Lue aangesteld als opvolger. Dat meldt ESPN.

Na de tik in de NBA-finale van 2015, toen Golden State de best-of-seven met 4-2 won, kreeg Cleveland Cavaliers maandagavond weer een dreun van de kampioen. Het werd voor eigen publiek in Cleveland 132-98 voor Golden State, de ploeg van ster Stephan Curry. "Ze konden doen wat ze wilden", mopperde de aangeslagen James toen.

Vandaag greep het bestuur van Cleveland - dat intussen wel thuis de maat nam van de LA Clippers - dan toch in; Blatt moet plaatsmaken voor Lue die meteen een driejarig contract voorgeschoteld kreeg.

Golden State Warriors
Coach Steve Kerr keert na maandenlange afwezigheid terug op de bank bij Golden State Warriors. De vijftigjarige Amerikaan, geboren in Libanon, leidde de basketbalploeg uit Californië vorig seizoen naar de titel in de NBA. Kerr onderging in de zomer enkele operaties aan zijn rug en moest daar lang van revalideren.

Het ontbreken van de succescoach op de bank woog overigens niet al te zwaar bij de Warriors. Superster Stephen Curry en zijn ploeggenoten schreven historie door de eerste 24 wedstrijden van het seizoen te winnen. De unieke zegereeks, onder leiding van assistent-trainer Luke Walton, stopte pas begin december. Kerr keert terug op de bank nu de Warriors met 39 overwinningen tegenover slechts vier nederlagen fier aan kop gaan in de Western Conference.

Steve Kerr (rechts).
AP Steve Kerr (rechts).