Chicago Bulls zien drievoudig kampioen één week voor NBA-start vertrekken

Wade bij Miami Heat.
afp Wade bij Miami Heat.
De wegen van de Chicago Bulls en Dwayne Wade gaan uit elkaar. De 35-jarige shooting guard verbrak in onderling overleg met de club zijn contract en is zo opnieuw een vrije speler. Wade sukkelde de afgelopen jaren met blessures, maar geldt nog steeds als een van de grote vedetten in de NBA.

Veel goeie herinneringen houdt Wade dus niet over aan zijn jaar bij Chicago. Na een bijzonder succesvolle passage bij de Miami Heat tussen 2003 en 2016 koos de 35-jarige speler voor een avontuur in zijn geboortestad, maar dat liep door blessures niet geheel volgens plan.

Met amper 18,3 punten per wedstrijd liet Wade de slechtste cijfers uit zijn carrière optekenen afgelopen seizoen. Toch kijkt de Amerikaan op Twitter met positieve gevoelens terug op zijn passage bij de Bulls. "Mijn droom is uitgekomen, bedankt Chicago", tweette hij afgelopen nacht.

Volgens Amerikaanse media laat Wade ruim 23 miljoen euro schieten door zijn contract voortijdig te beëindigen. San Antonio, Cleveland en Oklahamo liggen ondertussen op vinkentouw om de drievoudige NBA-kampioen (2006, 2012 en 2013) binnen te halen.

Oklahoma versterkt zich met Carmelo Anthony

Oklahoma City Thunder neemt Carmelo Anthony (33) over van de New York Knicks. Dat heeft de NBA-club officieel bevestigd. In ruil voor de small forward krijgen de Knicks de Turkse center Enes Kanter, forward Doug McDermott en de draft pick voor de tweede ronde van de Chicago Bulls.

Anthony, die in zijn carrière driemaal olympisch goud veroverde, werd al tien keer uitgenodigd voor de All-Star Game. Maar in 14 jaar in de NBA wist hij zich nog nooit tot kampioen te kronen. Van 2003 tot 2011 speelde de in New York geboren Amerikaan voor de Denver Nuggets, waarna hij zes seizoenen het shirt van de Knicks droeg.

Oklahoma City Thunder, dat met Russell Westbrook ook de MVP van vorig seizoen in de rangen heeft, werpt zich met het aantrekken van Anthony en eerder Paul George (die de Indiana Pacers verliet) op als titelkandidaat.

Oklahoma begint op 19 oktober aan het nieuwe NBA-seizoen. Dan gaat Anthony meteen op bezoek bij zijn ex-team New York. Vorig seizoen eindigde Oklahoma op de zesde plaats in de Western Conference, waarna het in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door Houston.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.