Celtics en Cavs - met dank aan indrukwekkende James - zetten stap richting Conference Final

AFP

De Cleveland Cavaliers en de Boston Celtics hebben vannacht ook hun tweede wedstrijd in de halve finales van de Eastern Conference in de NBA gewonnen. Cleveland won bij Toronto met 110-128 (rust: 63-61). Boston liet Philadelphia puntenloos achter (108-103).

De Cavaliers konden in Canada opnieuw rekenen op een sterke LeBron James. De 33-jarige spelverdeler was goed voor liefst 43 punten, 14 assists en acht rebounds. Het gebeurde in de play-offs van de NBA nog niet eerder dat een basketballer uitkwam op meer dan veertig punten. Ook Kevin Love (31 punten) was van goudwaarde voor de bezoekers, terwijl bij de thuisploeg DeMar DeRozan (24 punten) en Kyle Lowry (21 punten) zich het meest trefzeker toonden. Cleveland leidt nu met 2-0 in de tussenstand. Het team dat het eerst vier maal wint, stoot door naar de finale. De derde ontmoeting is zaterdag in Cleveland.

De Boston Celtics haalden het thuis met 108-103 (rust: 51-56) van de Philadelphia 76ers. Jayson Tatum (21 ptn) was de uitblinker bij de thuisploeg. Bij de bezoekers toonde JJ Redick (23 ptn) zijn kunnen. Ook Boston staat nu 2-0 voor. Zaterdag trekken de Celtics opnieuw naar Philadelphia.

AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim Deman

    James harden 44 punten in game 1 tegen minnesota!!!! MVP

  • jozef van riel

    Als je de tekst leest zie je iets anders staan. James heeft 4 wedstrijden in de Playoff games met meer dan 40 punten. De journalist zal misschien geen Engels verstaan! Het vorige record was 3 wedstrijden door o.a. Jordan.

  • Marc Maes

    "Het gebeurde in de play-offs van de NBA nog niet eerder dat een speler uitkwam op meer dan 40 punten"???????? Lijkt me weinig waarschijnlijk......