Cavaliers tegen Warriors is James tegen Curry

LeBron James (23).
AP LeBron James (23).
De NBA-finale tussen Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors belooft vooral het duel te worden tussen de basketbalsterren LeBron James en Stephen Curry. De 30-jarige James is met gemiddeld 27,6 punten per wedstrijd de topschutter van de Cavaliers in de play-offs. Bij de Warriors is dat de 27-jarige Curry, de meest waardevolle speler (MVP) van het reguliere seizoen, die in de play-offs gemiddeld 29,2 punten maakt.

Onder aanvoering van Curry werd Golden State Warriors de beste ploeg van de reguliere competitie, met 67 overwinningen tegenover slechts 15 nederlagen. De Cavaliers eindigden als tweede in het oosten (53-29) achter Atlanta Hawks. In de play-offs rekenden James en zijn maten af met achtereenvolgens Boston Celtics (4-0), Chicago Bulls (4-2) en de Hawks (4-0). De Warriors moesten één nederlaag meer incasseren in de wedstrijden tegen New Orleans Pelicans (4-0), Memphis Grizzlies (4-2) en Houston Rockets (4-1).

De NBA-finale begint donderdagavond in Oakland. De ploeg die als eerste vier wedstrijden wint, is de opvolger van San Antonio Spurs.

Stephen Curry.
EPA Stephen Curry.
AP
EPA