Cavaliers ondanks uitmuntende LeBron James opnieuw ten onder tegen Celtics - Phoenix heeft voorkeur bij NBA-draft

Photo News
Boston heeft in het tweede duel van de finale in de Eastern Conference in de NBA opnieuw gewonnen van Cleveland. Voor eigen publiek haalden de Celtics het met 107-94, goed voor een 2-0-voorsprong.

Cleveland, vorig seizoen verliezend finalist, had eerder al de eerste confrontatie met 108-83 verloren. De Celtics hebben nog twee zeges nodig om zich te verzekeren van een ticket voor de NBA-finale. De twee volgende wedstrijden, zaterdag en maandag, gaan in Cleveland door.

In het tweede quarter leidde Cleveland nog met elf punten, maar na de pauze ging het atletischer Boston op en over de bezoekers. Cleveland-ster LeBron James, die mikt op een achtste opeenvolgende NBA-finale, was met 42 punten, 12 assists en tien rebounds goed voor een triple-double. Met uitzondering van Kevin Love (22 ptn) kreeg hij echter weinig steun van zijn ploegmaats. Voor Boston gooide Jaylen Brown 23 punten door de korf, bij de thuisploeg eindigden zes spelers in de dubbele cijfers qua punten.

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. De tegenstander daarin wordt uittredend kampioen Golden State of Houston, de finalisten in het Westen. De Warriors haalden het in de eerste partij met 106-119. 

Photo News

 Phoenix mag als eerste kiezen in Draft

De Phoenix Suns mogen als eerste NBA-club kiezen in de komende Draft, een soort veiling van talentvolle spelers die nog niet voor een NBA-club uitkwamen. Dat bleek na een loting, zo meldt de Noord-Amerikaanse profbasketliga.

Op 21 juni in New York krijgen de Suns voor het eerst in de clubgeschiedenis de eerste keus. Daarna is het aan Sacramento, Atlanta en Memphis.

De 'Draft Lottery' werd in 1990 in het leven geroepen en bepaalt welke club als eerste een speler mag selecteren, met meer kans voor de clubs die minder goed presteerden in het voorbije reguliere seizoen.

Phoenix presteerde in het seizoen 2017-18 het slechtst, met amper 21 zeges in 82 wedstrijden

Photo News
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.