Brooklyn bevestigt komst van Kyrie Irving

Kyrie Irving.
AFP Kyrie Irving.
Na het aantrekken superster Kevin Durant vorige week hebben de Brooklyn Nets zondag ook de komst van Kyrie Irving bevestigd. De spelverdeler komt over van de Boston Celtics.

"Kyrie is één van de beste spelverdelers van de NBA en heeft prijzen gewonnen op het hoogste niveau", toonde Sean Marks, de algemeen manager van de Nets, zich tevreden. "Zijn komst is van grote waarde voor ons team."

De 27-jarige Irving werd in 2016 NBA-kampioen met de Golden State Warriors. Later dat jaar zou hij met Team USA ook olympisch kampioen worden in Rio. Het voorbije seizoen was hij bij Boston goed voor een gemiddelde van 23,8 punten, vijf rebounds en 6,9 assists in 67 matchen. Irving zou volgens de gespecialiseerde pers in Brooklyn een contract van vier jaar getekend hebben ter waarde van 141 miljoen dollar.

Brooklyn, dat gecontroleerd wordt door de Russische miljardair Mikhail Prokhorov, haalde zaterdag ook de ervaren Amerikaanse center DeAndre Jordan in huis. Ook Kevin Durant is sinds vorige week een speler van Brooklyn. Hij zal mogelijk wel pas in het seizoen 2020-2021 in actie komen voor de Nets, nadat hij in de vijfde wedstrijd van de voorbije NBA-finale met Golden State zijn achillespees scheurde.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • xavier Delacauw

    Kyrie Irving is in 2016 kampioen geworden met de Cleveland Caveliers. Hij heeft nooit voor Golden State gespeeld. De Golden State Warriors waren wel de tegenstander in de Finale.

  • peter naudts

    Irving is kampioen geworden met cleveland tegen de golden state warriors.