Audiofragment geeft meer info over helikoptercrash: "Je vliegt te laag voor vluchtassistentie”

AFP
De helikopter met Kobe Bryant en zijn dochtertje Gianna aan boord cirkelde rond boven LA in dichte mist. De piloot communiceerde nog met de luchtverkeersleiding maar dan viel de verbinding weg, zo blijkt uit de geluidsopname. Het toestel crashte vermoedelijk tegen een berg in Calabasas.

Het was extreem mistig gisterochtend boven Los Angeles. Volgens TMZ bleven daarom zelfs de LAPD-helikopters aan de grond. Uit de vluchtgegevens van de chopper - met onder anderen basketballegende Kobe Bryant (41) en zijn dochter Gianna (13) als passagiers - ondervond de Sikorsky S-76B eerst hinder van de weersomstandigheden boven de dierentuin van LA. Over dat gebied cirkelde de helikopter zeker zes keer op heel lage hoogte (rond 270 meter) rond. Mogelijk wachtte de piloot dat de mist zou optrekken.

Hij nam rond 9u30 lokale tijd contact op met de controletoren van Burbank Airport. De verkeersleiding wist dat de helikopter al een kwartier aan het rondcirkelen was. De piloot werd gevraagd dat nog even vol te houden, alvorens de landing in te zetten. “Blijf buiten Burbank, ik heb nog een vliegtuig”, aldus de luchttoren.

Rond 9u40 vloog de chopper door erg dichte mist en veranderde de piloot van koers, richting zuiden. Cruciaal, want zo stevende de helikopter af op een bergachtig gebied. “Je vliegt nog steeds te laag voor vluchtassistentie op dit moment”, waarschuwde de luchtverkeersleiding. De piloot klom nog snel van 365 naar 600 meter hoogte, maar vijf minuten later verdween de helikopter van de radar. Het toestel crashte met negen inzittenden waarschijnlijk tegen een berg, op 520 meter hoogte en met een snelheid van ongeveer 300 km/uur (161 knopen), volgens FlightRadar24. Niet ver van waar Kourtney Kardashian woont.

EPA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mia Boets

  Pff sterkte voor iedereen rampzalig ook voor echtgenote en 3 dochters

 • Michel Van der Hoydowch

  De natuur blijft de grootste baas der bazen.

 • ETIENNE BOECKX

  Rip Coby !

 • Johny Vermeiren

  Wachten totdat mist verdwijnt is toch niet te doen, hij had beter niet opgestegen!